Anna som bloggar idag :) 
 
I söndags tänkte jag.. "Åh så gott det hade varit med stuvade makaroner"! 
Min absoluta favoriträtt när jag var liten för att min mamma inte kunde laga detta (hon visste knappt vad mejeriprodukter var, vietnameser äter knappt det). 
 
Så då tänkte jag: detta kommer att bli det bästa blogginlägget. Stuvade makaroner för 4 pers. Mmmmm!! 
Tänkte: "jag fotar alla steg och skriver beskrivning till bilderna..Vad kan gå fel liksom?"
 
 
 
*SVORDOM!!* välj själva vilket svordom ni vill sätta in där (Får man svära på bloggen?)
 
I alla fall...så här gör man (inte) stuvade makaroner: 
 
1)
Koka 1liter mjölk (börja inte med att gå och lägga dig och "vila" när du lagar mat:/ det gjorde jag och kokade över mjölken) 
 
 
 
2)
Sen skulle jag röra om och se om det var bränt i botten.. Såklart det var! (rör INTE om i botten!!!! Byt kastrull och häll över mjölken) 
 
 
3)
Nästa steg är att hälla i 5 dl ideal makaroner! Mjölken ska puttra, låg värme på spisen, 1-2 på mätaren. Själv gick jag och la mig igen efter jag la i makaronerna och satte spisen på lägsta värme. Mjölken va inte tillräckligt varm så makaronerna blev helt mjuka!!! Rätt äckligt! (Hatar överkokt pasta, al dente* ska det va) 
 
* Al dente = pastans konsistens ska ha viss tuggmotstånd
 
4)
Sedan brukar jag ha i morot och ärtor. (Lägg inte i morötterna för sent för då är de hårda som sten, så gärna efter 10 min då makaronerna har puttrat lite). Men lite tuggmotstånd ska det vara, det passar bra :) 
 
 
Alltså blev blogginlägget mer: så här ska man INTE göra :/
 
Om du inte gör mina misstag så kan du gärna servera makaronerna med ugnsgratinerad falukorv! 
 
 
Nästan voìla, ugnsbakad falukorv med stuvade makaroner!
 
 

1 kommentarer

Rebecca&Mathias

20 Nov 2013 11:05

Amen gud, det är så grymt gott! Ha en fortsatt fin Onsdag! :)

Svar: Ja det är det verkligen! Tack detsamma :)
Anna och Diana Tran

Kommentera

Publiceras ej