I helgen hamnade vi på sushi-restaurangen Chill Out i malmö i Slottsstaden.
I oktober 2012 öppnades Chill out och på ett år har denna restaurang skapat sig ett bra rykte. En lite hipp atmosfär med live dj som spelar och mysig lounge känsla. Här kan du gå inte bara för en middag, utan för att ta en drink (eller två) med dina vänner. 
 
När vi ringde dit för att boka bord för kvällen sa de att det var fullt för tillfället men att vi skulle ringa tillbaka 30 minuter senare för att se om något bord blivit ledigt till oss. Vi ringer tillbaka 30 minuter senare som de sa och då svarar en tjej med en himla tråkig attytid. Konversationen går ungefär till så här:
Servitris: Hej och välkommen till Chill out
Anna: Hej, vi ringde innan och undrar om något bord blivit ledigt?
Servitris: Nej, vi har inget ledigt bord och det är tre sällskap som står i kö
Anna: Okej, men vi ringde innan och ni sa att blev något bord ledigt så skulle vi få det
Servitris: MEN ÄR NI HÄR NU ELLER? (hon höjer rösten rejält)
Anna: Nej..
Servitris: Men dåså! ring senare
 
Hmm, är det så här de bemöter sina gäster? Vi var inte speciellt lockade till att äta där efter det samtalet. Men vi tänkte att vi ändå måste testa eftersom Anna varit där innan och det var då väldigt trevligt. Vi väntar lite till och ringer igen, då svarar en väldigt trevlig kille som säger att ett bord är ledigt och att vi är välkomna dit!
 
 
Vi kommer in i restaurangen och stämningen är festlig med en dj som spelar, atmosfären är skön med något mörkare ljussättning och lagom hög musik. En trevlig servitör välkomnar oss till vårt bord och en servitris kommer med menyer till oss. Servicen vi får härifrån är bra, trevlig och glad personal. 
  
 
Två helt okej drinkar gjord på bland annat sourz apple och mynta.  
 
 
Vi beställde Edamame som side dish.
Det är en slags sojaböna som man endast äter bönorna inuti och inte skalet runt om. Dessa var perfekt kokta med bra konsistens och med nötig smak, otroligt goda.
 
 
Vi beställde två stycken 30- bitars Sushi Deluxe.
Sushi deluxe innehåller Chill outs bästsäljande sushi och kockarnas favoriter med extra toppingar så som rostad lök, färska frukter och sushi dipp.
 
I väldigt fina uppläggningar fick vi in 4 sorters rullar,
en med tonfisk,gräslök och sesamolja, en annan rulle var gjord på lax och avokado, en tredje var en skaldjursrulle med avokade och majonäs, sista rullen var med lax, rostad lök som var doppad i sötsoja . Utöver rullarna fick vi lax-, räkor-, omelett-, tofu- och tonfisk- nigiris.
 
 
Hur smakade det då?
Fisken var god och smälte i munnen när man åt.
Riset var dock rätt torr och smaklöst, rullarna föll isär när man tog upp de.
Sushi- bitarna hade en bra storlek, inte för stora och inte för små.
Favoriten var skaldjursrullen med en klick majonäs.
 
 
Dessert
Mätta var vi men plats för lite dessert finns det alltid!
Vi beställer in alla tre desserter de hade på menyn, vilka var:
 
 
Glass på grön te med färska jordgubbar och vit chokladsås 
Konstig mjölig konsistens på glassen vilket gjorde att efterätten var misslyckad. Chokladsåsen däremot hade man kunnat dricka som den är. haha mmm (passade inte med glassen)
 
 
Cheesecake med krossad digestive och färska jordgubbar 
Väldigt tråkig cheesecake som verkligen inte smakade cheesecake. Smakade mer som en vaniljsås varvad med krossad kex och jordgubbar. otroligt besvikna! Men snygg ändå..kan dock inte räknas in. Utsidan är inte allt!
 
 
 Banankaka med vit choklad och grädde
 Helt okej i smaken, väldigt söt efterrätt. Man märkte att den var mikrad eftersom den var varm och väldigt mjuk i hela kakan. Det märker man genom att om den hade varit "färsk" eller direkt från ugnen hade den haft en lite knaprigare utsida och en mjukare insida.
Även här var efterätten tråkig och en stor besvikelse.
Upplägget såg ju inte så trevlig ut heller, grädden var ju lite bajsig som ni ser, haha
 
Summering:
 
Sushi deluxe upplevde vi sjukt tråkig, vi hade önskat lite mer nytänkade vad gäller ingredienserna, vi kände att det saknade en wow känsla. Riset bör de jobba på då det drar ner på smaken mycket. 
Efterrätterna rekommenderar vi inte, så håll er till sushin och drinkarna.  
Personalen var trevliga med bra service, men vafan var det med tjejen i telefonen?
De ifrågasatte också maten flera gånger genom att fråga: smakade det bra? Vadå, ska det inte smaka bra eller?
De hade heller inte så bra timing mellan huvudrätterna och desserten. Desserten kom in innan de dukade av vår sushi, vi kände oss stressade. Och där satt vi, med spill från sushin och sojafläckar på bordet tillsammans med våra desserter. 
 
Chill out var en trevlig restaurang med en cool atmosfär.
Mysig att besöka till helgen med sina vänner eller varför inte med sin kära.
 Vi rekommenderar Chill out som ett ställe för er sushi- nybörjare, inga avancerade smaker. 
 
 Fotograf: Darko Divis 
 
Vi ger Chill out i Malmö - slottstaden 3 av 5 tranbär i betyg!
 
 
 
 

13 kommentarer

Rebecca&Mathias

27 Nov 2013 12:52

Låter som en trevlig dag och vilka godsaker på bilderna! :) Ha en fortsatt fin dag! :)

Svar: Ja det var det! tack detsamma! :)
Anna och Diana Tran

Erik Henriksson

27 Nov 2013 13:22

"tranbär".....
Som grädde på moset! Love it!
Otroligt rolig blogg ni har startat!

Tycker att ni får komma förbi mig på TräningsVärket - Slussplan och bränna ett rejält PT-pass someday....! ;)


Svar: Åh vad kul att höra! tusen tack :D vi hoppas kunna inspirera!
haha det lär vi definitivt behöva efter all mat, så det blir mycket jobb för dig som PT!! :D
Anna och Diana Tran

Daniella

27 Nov 2013 19:05

Men neejj! Jag som alltid har velat äta där. Men vad bra nu vet jag att man ska hoppa över det. Nästa gång ni äter sushi gå till saiko. God sushi. Massa nytänkande och smakerna sitter där dem ska. Servicen däremot kan disskuteras. Det roliga med saiko är att man sitter på golvet :) puss på er mina tranbär

Svar: Åh tack för det tipset!! Det måste vi verkligen testa! Vi gör det tillsammans? Pussa puss
Anna och Diana Tran

Mia Andersson

05 Dec 2013 19:59

"Sojafläckar på bordet..." , jaha, är det deras fel att ni äter och sedan spiller soja på bordet? Ska de då byta ut hela dukningen medans ni satt där då eller? Herregud tjejer, försök åtminstone vara lite profesionella om ni vill vara riktiga "matkritiker". Många och era kritiker handlar om struntsaker och vissa saker är inte ens ett fel från dem utan bara för att ni är svårhanterliga bara! Ni är och kommer aldrig bli en matkritiker utan kommer alltid vara 2 jobbiga flickor som sitter med falkögon och väntar på att någon eller något går fel som inte är rätt enligt er och sedan klaga på det. Det är inte att vara matkritiskt utan. Hälsningar från en okänd matkritiker som verkligen kritiserar på riktiga saker. Hej!

Svar: I vanliga restauranger dukar man av och torkar bordet när det är dags för nya rätter, så ja det borde de absolut ha gjort! Vi kritiserar ur vår synvinkel och bedömer inte bara själva maträtterna utan också helhetsintrycket i en restaurang. Men absolut, tack för dina goda råd :) Hälsningar från kända matkritiker som kritiserar riktiga saker. Hej!
Anna och Diana Tran

Mia Andersson

16 Dec 2013 20:09

"I vanliga restauranger dukar man av och torkar bordet när det är
dags för nya rätter"? Torkar av bordet kanske de gör när deras gäster inte kan hålla rent efter sig men att alla vanliga restauranger byter ut hela dukningen är bara skitsnack. Man håller inte med och byta hela dukningen när gästen sitter kvar, jag vet inte vart du ätit, kanske på den lokala pizzerian gör de så men i "finare" restauranger gör man inte det. Så tyvärr, ni tjejer får spara lite extra för att verkligen kunna prova på att äta i en RIKTIG restaurang någon gång. Jag har dock fel på en sak, ni är inga matkritiker, ni är som man brukar säga, "pain-in-the-ass"-gäster bara. Men absolut inga kritiker! Så snälla, sluta kalla er för matkritiker när ni inte är det, det är inte en titel för folk utan någon som helst djupare förståelse i mat och känslor. Att säga att en rätt smakar "fel" och sedan dra slutsatsen att inte rekommenderar folk att gå till restauranget är så idiotiskt. Snälla, lägg av med att kalla er "matkritiker" och istället kalla er för "vi-klagar-för-att-vi-vill-kritiker".. Ni utnyttjar matkritikernas titel och smutsar ner namnet.

Svar: Vi ska svara dig så gott vi kan, du verkar förvirrad.Ja, torka av ska de göra när deras gäster inte kan hålla rent efter sig, precis som du säger. Antar att vi är den typen av gäster och därför ska de ju torka efter oss! Just på chill out har de ingen avancerad dukning, inte ens en duk på bordet, alltså hade de inget att "duka om". Även om de hade en speciell dukning, ja de ska duka om. Man går inte enbart till en restaurang för att äta maten och framförallt inte för att ge sig själv service. Dock förstår vi inte vilka "riktiga" typer av restauranger du har besökt som inte dukar av efter dig, det kan inte ha varit bra. Absolut sparar vi till att äta på det du kallar riktiga restauranger, vi sparar oss för att äta på alla restauranger! Eftersom du kommer med så pass användbar feedback och råd om hur man inte ska vara matkritiker, kanske du kan gästa vår blogg och berätta för alla hur en riktig matkritiker ska kommentera och kritisera. Och inte ska vi glömma hur du ska lära oss att få en förståelse för mat och känslor.
Vi kallar oss matkritiker för det är precis det vi är och vi kallar dig "klaga-för-att-jag-är-avundsjuk-på-två-matkritiker".
Anna och Diana Tran

Kajsa

16 Dec 2013 21:35

Mia Andersson,
jag tror du missförstått lite. Med erfarenhet från en restaurang med hög standard är det normalt och rutin att man torkar av borden mellan rätterna. Det handlar inte om att gästerna smutsar ner utan bara en gest som gör att man avrundar den måltid som avslutats. Till exempel kanske man får en brödkorg till förrätt och huvudrätt och det förekommer ALLTID att det är brödsmulor på bordet och därför torkar man av för att brödsmulor inte ska ha något med desserten att göra.

Och, WOW. Du säger att Matuppfostran-tjejerna klagar.

Julia

17 Dec 2013 12:06

Och du kära Mia Andersson ger avundsjukan en ny innebörd :)

Darko

17 Dec 2013 14:07

Mia, se till att torka av gästernas bord nästa gång. ;)

Playpepah

25 Oct 2021 11:27

Cryptocurrency rates are breaking records, which means you have the opportunity to make money on cryptocurrencies. Join our system and start making money with us. Go to system: https://tinyurl.com/ygbv2qkw

Playpepah

26 Oct 2021 15:06

Cryptocurrency rates are breaking records, which means you have the opportunity to make money on cryptocurrencies. Join our system and start making money with us. Go to system: https://tinyurl.com/yz5j6mjh

groky

21 Dec 2021 14:52

Hi, this is Anna. I am sending you my intimate photos as I promised. https://katzr.net/caad34

Cagfeari

10 May 2022 09:58

We have prepared a special offer for you. Take your 500$ https://tinyurl.com/y3u2zme5

Cagfeari

11 May 2022 14:12

We have prepared a special offer for you. Take your 500$ https://tinyurl.com/yxoam4mc

Kommentera

Publiceras ej