Wokad fläskfilé med ingefära och gräslök
Matlagningstid: 20min
Middag för 4 personer 

Vem älskar inte asiatisk matlagning? Vi bjuder er på en nostalgitripp i vårt liv och inspireras av vår älskade mamma. Sedan vi var små har mamma lagat en rätt till oss som vi älskar, vilket är en wok på höns och ingefära. Vi har nu skapat en egen version av rätten. 
 
 
Wok:
  • 500 gram fläskfilé
  • En medelstor ingefära
  • En medelstor morot
  • En knippa gräslök
  • 1 msk socker
  • 1 tsk fisksås
  • 2 krm salt
  • 2 msk matolja
Pak choi:
  • En klyfta vitlök
  • 2 st pak choi
  • 1 tsk matolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk fisksås
Tillbehör:
  • Jasminris (koka enligt förpackning)
Gör så här:

Börja med att koka riset, det tar längst tid.
Det viktigaste när man wokar är att ha ordning och reda i köket, ta fram det ni ska använda och hacka ingredienserna innan ni börjar woka (En wok går snabbt och allt ska slängas in i pannan i snabb takt).
  1. Skär fläskfilén i lika stora bitar
  2. Skär ingefäran, moroten och gräslöken i den storlek ni önskar (Helst julienne*)
  3. Använd gärna en wokpanna, men det går bra med stekpanna också (det har vi använt oss av). Häll i oljan och sockret och bryn så att det får en mellanbrun färg på hög värme. Var uppmärksam för socker bränns snabbt, om det bränns börja om, för bränt socker är inte gott och smakar beskt!
  4. Lägg i fläskfilén i det brynta sockret och stek på hög värme tills köttet är genomstekt och fått färg
  5. Lägg i ingefära och stek i 2 min
  6. Lägg i morötterna och stek i ytterligare 2 min
  7. Häll i fisksås och salt, smaka av
  8. Lägg i gräslök i slutet
* Julienne: Att skära grönsaker i tändsticksliknande strimlor. 
 
Till pak choi- salladen kan du använda dig av en annan stekpanna. Gör så här:
  1. Hacka vitlöken
  2. Dela pak choi i stora bitar
  3. Häll i oljan i stekpannan och vänta tills det blir varmt
  4. Lägg i vitlöken och pak choi samtidigt och stek på hög värme
  5. Häll sedan i salt och fisksås 
  6. Stek tills pak choien är klar (vilket är när det börjar mjukna, stek ej förlänge, den ska vara lite krispig)
Voíla!
 
 

2 kommentarer

Rebecca&Mathias

15 Nov 2013 14:59

Mums, asiatiskt är så himla gott, och det där på bilden såg lockande ut.. Ha en fortsatt fin Fredag! :)

Svar: Tusen tack! Det är en väldigt god rätt som du måste testa! Ha en trevlig helg! :)
Anna och Diana Tran

Martina

15 Nov 2013 15:02

Gud vad gott det ser ut! :)

Svar: Tusen tack! Det smakar super så det tycker vi definitivt du ska testa! :)
Anna och Diana Tran

Kommentera

Publiceras ej