
(Ja,"haha" på dig med, vi vet att "tran" betyder fiskfett men vet ni vad? Det är det nyttigaste fettet!)
Kul att just DU hittade hit!
Vi vill välkomna dig till en smakrik matresa i världsklass.
Vi börjar med att presentera oss: Anna och Diana Tran, som alltid sitter som klister på varandra, då vi umgås med varandra 24/7 ;)
Många tycker vi är lika till utseendet och i personligheten, vi håller med liiite, men vi är nog mer olika än lika. I vilket fall som helst så ska ni här få lära känna oss, våra likheter och olikheter, våra bästa och även våra sämsta sidor (dock har vi inte så många dåliga sidor haha).
Vårt matintresse började såhär:
Anna:
Mitt intresse för mat började nog redan i tidig ålder (fastän jag själv inte förstod det då). Jag kommer ihåg att jag som liten hela tiden ville vara med i köket när min pappa lagade mat. I senare ålder har mammas och mormors mat varit en stor inspiration i det asiatiska köket. I vuxen ålder har en mycket speciell person, som jag håller nära hjärtat, varit den största delen till att mitt matintresse växt. Han är den enda personen jag känner som är mer intresserad av mat än vad jag är och det är John. John har lärt mig allt jag kan om det västländska köket. Vi kunde sitta i timmar och läsa i receptböcker om kvällarna för att sedan dagen efter testa nya rätter som inspirerat och lockat oss.
För att ni ska förstå hur intresserad jag är av mat ska jag med nedanstående berskrivning försöka få er att förstå:
På kvällarna läser jag receptböcker som "nattsaga". När jag titta på tv så tittar jag på matprogram. När jag sitter med mobilen varvar jag Instagram och FB med att läsa recept och titta på matbilder. All mat intresserar mig...allt från svensk husmanskost till mat från andra sidan världen. Detta är nog för att när jag läser recept så får jag en idé om hur maten smakar. Det känns som att jag äter rätten när jag läser recept, mmm (därför blir jag också alltid hungrig på kvällarna när jag läser vilket är mindre bra).
Mat är ständigt i mina tankar.
Matlagning är den största passionen i mitt liv, jag ser matlagning som konst, att kunna hitta en bra balans i en rätt är som att kunna hitta rätt färger till en tavla.
Att kunna se det vackra i det lilla är något alldeles speciellt.

(bild från Noma)
Diana:
Ni tror säkert att mitt matintresse har utvecklats en fantastisk väg som att jag lagat mat sen jag föddes, men nej så är det inte. Ska jag vara ärlig så brydde jag mig inte alls mycket om matlagning när jag var liten. Jag vet bara att mamma och pappa lagade mat som jag antingen tyckte var gott eller mindre gott.
Mamma och plastpappa Peter öppnade en asiatisk restaurang med otroligt god mat. Jag började även mina första år som servitris där och det är här mitt matintresse började. Jag började tänka på vilka ingredienser som var i, vad som smakade vad och jag var allmänt nyfiken och ville testa allt. Jag har dock alltid älskat att äta mat, kan nog äta seriöst allt i matväg (förutom persilja...) Men det var ändå inte då jag började laga mat...
Tidigare var jag en TV- nörd, jag satt seriöst fastklistrad vid tvn, jag åt, sov och pluggade framför Tvn. Någon som känner igen sig? Nu undrar ni varför jag skriver det här. Jo, på TV finns en massa roliga matprogram och jag kollade och kollade, jag kunde inte sluta för det var så kul. Jag blir alltid fascinerad, inte bara av vad kockar och amatörer kunde laga utan också hur de får maten att se så jävla god ut (upplägget). Vi äter ju med ögonen eller hur? Hur många gånger sitter ni inte framför ett matprogram och nästan dregglar för hur gott det ser ut?
Jag börjar därför laga mat för jag vill äta och göra det de gör. En stor inspiration är både min mamma och pappa som kan laga den bästa vietnamesiska och kinesiska maten. Men en annan stor inspiration är självklart min syster Anna, det ena Tranbäret, med stor innovation och passion lagar hon den mest fantastiska maten.
Mat för oss är ALLT, det är kärlek, lycka, glädje, tårar och detta alltet vill vi nu dela med er!
Avslutningsvis:
Till alla er kära som har önskat en kokbok av oss, det här är så mycket bättre...här får ni hela oss plus lite extra krydda!
5 kommentarer
Emelie
11 Nov 2013 22:53
Detta är det bästa som hänt blogg-Sverige! Önskar alla fick chansen att någon gång äta er mat - jag är ert STÖRSTA fan!!
Annika Jeppsson
11 Nov 2013 23:08
Ser med spänning fram emot att få följa er blogg, och njuta av alla fina bilder,för visst stämmer det att vi också äter med ögonen,och få inspiration och försöka laga lika god mat som ni gör!
Lycka till tjejer,detta kommer att bli världens bästa matblogg!
Windy Pham
11 Nov 2013 23:33
Längtar efter nästa inlägg!! :D <3
John Andersson
14 Nov 2013 13:02
Mina älskade flickor!!!!!!!!!!!
För första gången så kommer jag att följa en blogg och dessutom längta efter uppdateringar.Ni har en lysande framtid framför er i allt ni företar er och i synnerhet MAT! Ni har en mycket stor plats i mitt hjärta och stora mage. Många många kramar John
Trang
14 Nov 2013 17:11
Fan va grymt, kommer vara en trogen läsare!
Kommentera